• Standaard

Afvallen: 10 tips

10 Makkelijke tips om blijvend af te vallen

Een aantal kilo’s gewicht verliezen, een strakkere buik of een slanker lijf; dat gaat niet vanzelf, daar moet je voor werken. Wat je je misschien niet realiseert is dat je soms 
met een kleine verandering al resultaat kunt behalen. Met de juiste tips en intrinsieke motivatie gaat het je sowieso lukken! Je hebt vast wel eens voor de spiegel gestaan, 
doe dat nog eens en bedenk dat dat jouw lichaam is. Dat betekent dat JIJ degene  bent die er iets aan kan veranderen. Jij en niemand anders! De volgende tips kunnen
je daar zeker bij helpen.

 1. Stel haalbare doelen
  Vooropgesteld 20 kilo verliezen in 3 maanden is geen realistisch doel. Welk doel heb je voor ogen en is dit doel realistisch? Als het je doel is om 10 kilo af te vallen, begin dan met een haalbare kortetermijndoelstelling. Hoeveel kilo’s wil je kwijt zijn in één maand? En hoeveel in drie maanden? Hoe wil je je voelen over zes weken op een schaal van 1 tot 10? En hoe voel je je nu? Maak je doelen concreet, meetbaar en haalbaar.
 2. Houd je doelstelling voor ogen
  De weg naar succes is nooit 1 rechte weg. Er zullen zich altijd situaties voordoen waardoor je even van het pad afgaat. Daardoor ben je misschien wat minder gemotiveerd of zie je het even niet meer ziet zitten. Bedenk van te voren hoe je dit gevoel kan tackelen. Misschien helpt het om een foto op te zoeken waar je er op je best uitzag (en slanker natuurlijk) en die op de koelkast te hangen. Een quote die je motiveert kan je nieuwe mantra worden. Zeg ‘m elke dag hardop en maak ‘m je startscherm op je telefoon. Blijf jezelf herinneren waarom je bent gestart.
 3. Zoek een buddy
  Samen sta je sterker dan alleen. Op momenten dat je even geen zin hebt kan een buddy je over de drempel heen helpen. Daarnaast kan er een competitiedrang ontstaan die ervoor zorgt dat je nog harder gaat werken!
 4. Bedenk hoe je je voelt als je stopt
  Zie je wel ik kan dit niet.... Ai. Schuldgevoel, irritatie naar jezelf. Niet fijn. Nieuwe motivatie zoeken, doorzettingsvermogen en wilskracht kost misschien moeite, maar minder moeite dan leven met het gevoel dat je krijgt als je stopt.
 5. 80% Is voeding
  Ze zeggen niet voor niets    abs are made in the kitchen.Heb je ondertussen je sportflow gevonden? Super!!!! Maar wist je dat sporten in verhouding een kleine bijdrage levert aan het behalen van je doelen met betrekking tot afvallen? Overigens draagt het sporten wel bij aan je resultaat omdat het zorgt voor een betere verbranding. 
 6. 80/20 regel
  Nu we toch met cijfertjes bezig zijn hierbij onze gouden tip. Leef volgens de 80/20 regel. Dit betekent dat je 80% van de tijd gezond leeft, op je voeding let, je sport en voldoende water drinkt voldoende. 20% van je tijd laat je dit los. Je geniet gewoon lekker, drinkt een wijntje en neemt wel dat stukje cake bij de koffie. Op deze manier is het makkelijk(er) vol te houden. Je zult er wellicht iets langer over doen om je uiteindelijke resultaat te behalen, maar who cares?
 7. Stralend falen
  Jezelf afstraffen wanneer je ‘’hebt gefaald’’ heeft geen zin. Focus je op het positieve. Het is even niet gelukt, maar bekijk hoe je ervoor kunt zorgen dat het de volgende keer wel lukt? En belangrijker nog, onderzoek waarom je ‘hebt gefaald’. Dat voorkomt dat je niet snel nog een keer in diezelfde valkuil stapt? Op deze manier mag je  stralend falen. Want je kunt alleen succesvol zijn, als je ook af en toe fouten maakt.
 8. Niet zeuren
  Ondanks alle tips, tricks, motivatie, gezonde hapjes en ga zo maar door zijn er momenten waarop je het moeilijk hebt. En dat mag ook zeker. Maar soms is het ook gewoon tijd voor actie. Geef jezelf een schop onder je kont, je doet dit voor jezelf! KOM OP! Even doorzetten en ga ervoor!
 9.  Ga lessen volgen bij 0573 Buitensport
  We hebben hele effectieve lessen waarbij je krachttraining combineert met cardio in een intervaltraining. Tijdens één les verbrand je al gauw 300-500 calorieën. En te weinig tijd is geen excuus, een les bootcamp is maar 3% van je dag!
 10. Stok achter de deur nodig?‚Äč
  Het is ook mogelijk om met ondersteuning van een coach je doelen te behalen. In 90 dagen ga jij, samen met ons, op zoek naar een levensstijl die bij je past. Geen 
  specifiek dieet dat je 24/7 vol moet houden maar een voedingsprogramma op maat, tips en coaching die jou helpen bij het bereiken en vasthouden van je doelen!

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Online Essentrics les

  Wil je thuis toch graag Essentrics volgen? Dat kan. Via deze link kom je op ...

  Lees meer
 • Vanaf 1 juli 0573 Buitensport

  Klik hier voor meer informatie!

  Lees meer
Meer nieuws
 • reclame 3

  Groepslessen buiten

  0573 Buitensport biedt groepslessen aan voor ieders niveau. Bepaal je doel en kies je groepsles!

  Lees meer
 • reclame 1

  Voeding

  Hulp nodig bij afvallen of gezonder eten? Bij 0573 Buitensport ben je aan het juiste adres

  Lees meer